⇦ Početna stranica

Benefiti igranja sudoka

Kao što naše tijelo zahtijeva tjelovježbu da bi bilo zdravo i vitalno, tako je i našem umu potrebna vježba. Jedan od načina na koji možemo poboljšati zdravlje i vitalnost našega uma je – igranje sudoka!

Sudoku poboljšava pamćenje

Pamćenje i logika glavne su stvari na kojima se temelji sudoku – pamćenje koristimo kako bi zapamtili brojeve, a logika nam pomaže odgonetnuti koje brojeve trebamo umetnuti u tablicu.

Stimulira um

Budući da rješavamo zagonetku – razvijamo i naš proces logičkog razmišljanja te vještine vezane uz brojeve.

Smanjuje šansu za Alzheimera

Što više stimuliramo um, manje su šanse da ćemo u budućnosti oboljeti od Alzheimera.

Uči nas brže obavljati stvari

Sudoku nas uči da brže donosimo odluke i poduzimamo akciju.

Povećava koncentraciju

Igranje sudoka zahtjeva strateško razmišljanje i kreativno rješavanje problema, a oni zahtijevaju koncentraciju. Ako prekinemo igrati igru, za ponovno igranje bit će potrebno brzo vratiti fokus i koncentraciju tamo gdje smo stali.

Povećava samopouzdanje

Jednom kada završite igru, javlja se osjećaj potignuća jer ste uspjeli riješiti zagonetku – što je zagonetka teža, veće će biti i vaše zadovoljstvo, a time i samopouzdanje!

Što ćešće igrate sudoku, rješavat ćete ga sve brže i postepeno povećavati težinu igranja, a s većom težinom povećavat će se i benefiti. Za najbolje rezultate igrajte sudoku svaki dan – s vremenom ćete postati pametniji, a u skladu s tim, i sretniji!